fredag 7 november 2008

Rostade rödbetor med (snabb-)torkade tomater


Koka rödbetorna ca 30 – 40 min, skala och dela i fyra klyftor vardera. Lägg i ugnsfast fat med olja, balsamvinäger, salt och svartpeppar, kryddgrönt hack (rosmarin, salvia och timjan – och ev lite grönmynta, om man ska äta till lamm).

Rosta i 200° ca 15 min. ta ut, låt svalna lite, lägg i lite torkade tomater (snabbtorkade färska* eller snabbkokade färdigtorkade), mer örtkryddor och bitar av fetaost. Sätt in under grillen ca 5 min eller tills osten fått lite färg.

*Dela (körsbärs-)tomater på längden, lägg på ren kökshandduk med snittsidan upp. Salte lite på snittytorna och låt vätska dra ut någon timma. Vänd och låt vätskan rinna av ett par minuter. Lägg med snittytan upp på galler i (varmlufts-)ugn 50° i ca 6 tim (beror på hur torra man vill ha dem).

Inga kommentarer: