tisdag 9 december 2008

Gratinerad getost och lantbröd


Nu när jag var tvungen att hoppa över lunchen blir det chévretoast som tröst. Skivor av ”kontinentalt” bröd (segt, m kanter, levain, typ…). Hacka rosmarin och salvia, strö över brödskivorna, droppa över olivolja, och lägg skivor av chévre ovanpå. Riv över vitppr och droppa ev över lite grekisk honung. 5 min under grillen.

Sallad
Tunt skivad/hyvlad fänkål, Hyvlad pecorinoost. Droppa över olivolja och Pernod och toppa med lite hackat fänkålsblad/dill/grönt typ…

Servera med San Danieleskinka i skivor och/eller en kronärtskocka.

2 kommentarer:

Matilda Strige sa...

Mmmm. Jättegott. Annat hett tips är att lägga chevre-lantbrödstoasten på en sallad bestående av strimlat rödkål och morot som fått dra en stund i en vitvinsvinaigrette, smaksatt med MYCKET fransk senap och lite honung.

Stoned potato sa...

Absolut! ska ta fram mandolinen och testa. Och försöka undvika att krydda med mina fingertoppar ....