måndag 18 september 2017

Pizzasallad de luxe

Eller, egentligen, man behöver ingen pizza till, salladen blev till när jag glömt blomkål på annan ort ... Men kombon plommon och chili i salladen blev en hit.

1/4 vitkålshuvud
2 Viktoriaplommon
1 chili (Aji Verde)
1 msk honung
1-2 msk äpplecidervinäger
1 msk vitvinsvinäger
en tsk salt
1/2 dl olivolja
1 lite knippa pimpinellblad (mest snygga, smakar inte jättemycket)
1 näve kryddtagetesblommor

Strimla/kör tunt i mandolin/hyvla vitkålen tunt och lägg i saltat isvatten en halvtimme med en skvätt vitvinsvinäger. Hälla av vattnet och krama ur (och centrifugera ...). Strimla plommon och chili, blanda ihop honung, äpplecidervinäger, en nypa salt och olja och häll över, låt dra en stund. Blanda ihop vitkålen med övriga saker och strö över tagetesblommorna.

Inga kommentarer: