måndag 18 september 2017

Aborre som du aldrig smakat den förut

Kombon abborre och en ljummen sallad på gul-/polkabetor visade sig vara en regelrätt fullträff.

Själva abborrarna
4 byxade abborrfiléer (har man fjällat kan skinnet vara kvar ...)
1 chili (Hot Lemon)
7 (typ) kvistar av färsk koriander
ngn nypa vanligt salt

Strö lite salt på filéerna och låt ligga en kvart, typ. Hacka chilin och korianderstjälkarna fint och värm med lite olivolja. Stek snabbt i olivolja på båda sidor, och lägg på ugnsfat. Skeda över chili- och korianderblandningen och ställ filéerna en stund i ugnen på ca 100-125 C° (ska bli ca 56 C°).

Ljummen sallad på gul-/polkabetor
4 gulbetor
4 polkabetor
1 chili (Aji Verde)
1 liten knippa koriander
1 liten knippa riktig spenat (ej babyvarianten)
Lite olivolja

Ta bort stjälkarna på spenaten och lägg bladen i kallt vatten. Skrubba och koka betorna med skal ca 20-30 min (beror på storlek, hur färska dom är och vilken konsistens man vill ha på dom). Ta bort skalen, dela i 4 bitar. Strimla chili och koriander. Ta upp och torka (centrifugera!) spenatbladen och fräs snabbt i lite olivolja. Blanda ihop allt, häll över lite olivolja och en nypa salt!

Inga kommentarer: