lördag 8 september 2012

Kom på en grej

Eftersom det är säsong går jag på bondens marknad i tid och otid (lördagar mao). förra helgen var det Malmö som gällde och där hittar man tupp bland mycket annat. Gjorde en hotchpot på blandade rotfrukter och bröst (överdelen av lår var slut - det är dessa som går först, tänk på det!) men det är inte detta jag ska återge utan tuppleverrätten:

3-4 hg tupplever (eller kycklingdito)
2 st färska rödlökar
vitlök (2-3 klyftor)
några selleriblad
1 dl vitt vin (Inycon t ex)

Några nävar vaxbönor

Putsa levrarna och dela i mindre bitar. finhacka grönsakerna (spara 1/2 rödlök) och låt puttra i lite smör och olivolja. Ställ åt sidan.
Bryn levern, tillsätt de mjuka och glansiga grönsakerna och späd med vin. Låt puttra tills levrarna är rosa inuti. Häll över i en skål och toppa med ytterligare lite smör. Låt svalna.

Ansa och koka bönorna lätt. Blanda med lite oliv- eller senapsolja (och ev en skvätt god vinäger) Hacka den återståend lökbiten och toppa med.

Lägg upp bönor och lever ovanpå, bredvid eller på något annat snyggt sätt.

Inga kommentarer: