lördag 8 september 2012

Kärt barn har många namn

Skulle bara hänga upp två nytvättade skjortor och två timmar senare hade jag kokat havtornsmarmelad och fixat middag på svartkål, som också kallas palmkål, cavolo nero mm mm och vita bönor ... Skjortona glömde jag totalt .

En knippe svartkål
3 - 4 dl kokta vita eller borlotti-bönor (lägg i blöt över natten, koka med en (röd-)lök, vitlök, lagerblad (och typ några körsbärstomater, en chili o långpeppar. Spara lite kokspad).
2-4 brödskivor av levain-typ

Lägg kålbladen i lite vatten och koka mjuka. Häll av och spara lite kokvatten. Ta bort mittnerven/stjälken och hacka bladen grovt.

Lägg kål och bönor med lite hackad vitlök med olivolja i en wokpanna typ, och låt puttra i ca 1/2 timma. Späd med respektive kokvatten när det behövs.

Stek ett par brödskivor i olivolja och lägg på tallrik. Lägg bön- och svartkålsblandningen ovanpå.

Inga kommentarer: