torsdag 28 april 2011

Svart pasta, rökt lax och grön sparris

Mat ska vara vacker och det här är snygg vår.

1 bit rökt lax
några knyten sepiapasta/person
en knippe grön sparris

3 dl grädde
lite färsk vitlök
en bit purjolök (det ljusgröna)
en bit fänkål
några kvistar dill

hyvlad parmesan

Skär laxen i tunna skivor. Skär bort den träiga delen av sparrisstjälkarna och rosta dem i ugn med lite olivolja och flingsalt i ca 10 min på 225°C. Koka försiktigt ihop grädden med vitlöken (ca 5 min) och tillsätt fint strimlad purjo och fänkål och låt puttra ungefär lika länge som det tar för sparrisen att bli klar. Då kan man skicka i lite hackad dill och smaka av med lite salt och några varv på pepparkvarnen.

Koka pastan enl anvisning och, häll av i durkslag och låt ånga av i kastrullen med lite olivolja (blir glansig och fin).

Lägg upp allt lite snyggt sådär, så färgerna kommer till sin rätt.

Inga kommentarer: