torsdag 14 april 2011

Äta ute i Florens


Har man bara några dar i Firenze kan man lika gärna äta på samma ställe varje dag. Man slipper springa runt och leta, läsa menyer i fönstren och sträckningar i halsen för att diskret kolla vilken typ av gäster som redan sitter där. Föreslår isf ristorante Cafaggi på Via Guelfa. Inredningen är autentiskt 1970-tal men själva restaurangen är från 1921 (ungefär). Vilket i princip är nyöppnat i jämförelse med de flesta övriga verksamheter i stan, som har ytterligare 500 år på nacken, minst...

Enbart den varma bläckfisksalladen med fänkål, morot, persilja och citron är värd en rejäl omväg. Men även friterade kronärtskockor, några små dumplingslika saker med spenat och ricotta, lammkotletterna, kalvnjurarna och en strålande osso bucco går ner. Även pastan är grym, om man är lagd åt det hållet.

Kolla www.ristorantecafaggi.com för detaljer.


Vill man botanisera i en massa övriga näringsställen har man en bra orientering i Judys guide (hon kan även gå med dig och handla på saluhallen - för en ringa ersättning - om du känner dig osäker:
http://www.divinacucina-blog.com/p/dining-guides-for-florence-and-chianti.html

Inga kommentarer: