fredag 15 juni 2012

Matrunda på Österlen – 3 veckor senare

Årets matrunda på Österlen var delvis en repris på förra året med stop-over på Wilhelmsdals getmejeri och Olof-Viktors, men mest nya ställen: Allé på Österlen, Persbergs Senap, Sparris p Ö, rökt kyckling och diverse tvärstopp för att plocka vild körvel ... På Allé började en avstickare som ledde till Simrishamn: i deras köksträdgård växte en flikig sak som jag blev nyfiken på – Serapta-senap, enligt kökschefen, som alltså fanns att köpa som plantor på Makalösa Trädgård i Simrishamn. Väl där visade det sig givetvis att både plantor och frön var slut, så de blev två tanginer i stället (marockanska lergrytor, som man kan använda i grillen) ... Allt som allt blev det till en väldigt trevlig middag. Som förra året avslutades rundan på Bastard i Malmö - och med ett gäng av deras förrätter: Ansjovis med citron och rostat bröd. Getostcreme med purjo-, vår-, färsklök, rostade hasselnötter, ruccola och mynta. Till det Albariano (vitt italienskt). Sen oxtartar på bröd med picklade rödbetor,ramslökskapris, pepparrot och vilda ogräs. Terrin på Linderödsgris med rostade rotfrukteroch munggroddar. Här serverade dom Chateau D´Arlais (rött från Jura).

Inga kommentarer: