måndag 7 mars 2011

Fjärsing och rotsakspytt


Fjärsing är en liten rackare som gärna sticks – har giftiga taggar på ryggen. Köp filéer mao ... Fasta och fina och goda att smörsteka men små, så räkna med 3-4 st per person.

Börja med rotsakspytten. Skala och tärna fint morot, rotselleri och persiljerot. Fräs med smör i en panna tills tärningarna är mjuka, salta och peppra. Finhacka lite persilja och timjan och tillsätt.

Krydda filéerna med lite salt och stött långpeppar, strö över lite havremjöl och låt puttra med ordentligt med smör i en panna, ett par,tre minuter på varje sida. Ev kan man ströver lite timjan mot slutet.

Vill man ha något grönt till kan man fräsa lite storspenat med smör och blanda med lite rostade cedernötter. Minispenat blir inte lika bra – isf får man förstärka med en näve sockerärtor (förvällda och delade snett på längden, typ ...).

Inga kommentarer: