tisdag 14 september 2010

Äta ute i Berlin 3


"Svårt att hitta men lätt att välja" skulle man kanske kunna sammanfatta besöket på en trevlig restaurangbekanting, Hartmanns i Kreuzberg. Ovanligt, men inte sällsynt, koncept: en fast meny/kväll eller vecka. Och skulle man komma på tanken att leta efter något så motsägelsefullt som modern och visionär tysk gastronomi så är det nog här man ska börja! Femrättersmenyn inleddes med Amuse Bouche - buljong m kronärtskockbotten, tomathalvor och tortellini med potatispuré och färska bladkryddor – övriga rätterna var lantliga, överraskande, mycket närproducerat med inslag av vilda örter, mycket kombinationer!!! (marinerad kalv + kräftor; långkokta kinder + rosagrillad filé av samma djur; hälleflundra + äggstanning + kitärtstapenade ...).

Vinerna var genomgående tyska (torra vita är tydligen på frammarsch).

Skogsbärstartelett och sabayonne avslutade tillsammans med en fantastisk Scheurebe Spätlese mild.

Kolla webben www.hartmanns-restaurant.de

Inga kommentarer: