tisdag 6 juli 2010

Förrätt och hummer


Som soppa. Med kokosmjölk, grädde, ingefära, chili, citrongräs, räkor, paprika ...

Jag citerar A:
Skala hummer. Stek skalen i stekpanna med lök, rotfrukter och tomatpuré. (Ska bränna till ...) Lägg därefter skalen på plåt och in i ugn på ca 200 grader i ca 15 minuter. (Håll koll på det så att det inte bränns)
Lägg skalen direkt i 50% kokosmjölk (Ej light) 50% vispgrädde.
Lägg i pressad ingefära, hackad färsk chili, hackat citrongräs och lagerblad i soppan
Låt skjuda i ca 30 min, sila därefter av skal och grönsaker med en fin hålsil
Låt soppan skjuda i ytterligare ca 40 min.

Stek paprikaslicar i stekpanna tills de är mjuka och lägg åt sidan.
Skala färska räkor.
Tillsätt därefter hummerkött, räkor och paprika.
Låt stå och dra i ca 15 minuter och därefter kan det serveras!

Inga kommentarer: