onsdag 10 februari 2010

Vita grejer

Ska man improvisera gäller det att inte sväva ut för mycket. Därför blev det vit mat i lördags:

3 svartrötter (motsägelsefullt, jag vet ...)
en kalkonfilé
ett halvt blomkålshuvud, ungefär
en halv palsternacka, ungefär

Skär kalkonfilén i 4 bitar och marinera i lite saft från lime (min var ganska gammal och lite torr, men bra i smak), riven vitlök, en skvätt vitt vin, krossad vitpeppar och olivolja. Skala svartrötterna, gnid med lite limesaft och olja, lägg i ugnsform, ringla ev över lite mer olja, peppra och flingsalta. Sätt in på ca 225°C (vänd ngn gång), bryn därefter kalkonbitarna och sätt sedan in även dessa i ungnen. Kalkonbitarna ska vara lite drygt 60° inuti och svartrötterna ska vara spänstiga men mjuka när man tar ut alltihopa (efter ca 20 min – 1/2 timma). Koka under tiden blomkålsbuketterna och den tunt skivade palsternackan mjuka och kör med lite värmt smör och mjölk med mixerstav. Krydda med salt och lite malen vitpeppar

Inga kommentarer: