söndag 10 januari 2010

Äta ute i New York 3


Bläckfisk och fänkål eller "Missing a brunch remedy".

Någonstans på en rak gata fastnade jag i fönstret till "Barbounia": For only 12 dollars extra enjoy a NEVER ENDING FLOW of champagne cocktails during brunch! Väl och oemotståndligt bänkad visar det sig vara för sent för det ena och något för tidigt för det andra, så det blev meny och ett överraskande bra medelhavskök. Gick på det marina spåret, med perfekt havsaborre med kronärtskocka och bondbönor resp gulfenad (uthålligt fiskad) tonfisk med sparris och svamp.

Förrätterna var lika suveräna och speciellt då bläckfisken med grillad fänkål: den åttaarmade, bara själva armarna, är mer av en-nära-bläckfiskupplevelse och här hade man först grillat och sedan bräserat bitarna med färska örter, så den bara smälte i munnen. Låg på en bädd av grillade klyftor av färsk fänkål och lebneh (avrunnen youghurt, typ ...)

Inga kommentarer: