lördag 28 november 2009

Julig semifreddo – halvt om halvt


En flaska kan vara halvfull eller halvtom, Strindbergs Hemsöbor hade lite trubbel när isen vare sig bar eller brast, medan den här semi-frusna efterrätten halvt tinad inte är något som helst problem:

2 1/2 dl vispgrädde
2 dl matlagningsyoghurt
3 msk florsocker
1/2 dl lemoncurd
15 maränger
100 g mörk choklad (70%)

Russin och pecannötter som legat i rom en vecka

Vispa grädden och rör ner matyoghurt och florsocker. Hacka chokladen fint och vispa lemoncurden så den blir lite rinnig. Vänd ner lemoncurd, maränger och choklad och blanda försiktigt. Häll i en stor eller flera små formar och förslut tätt (lock, plastfolie eller dyligt) och ställ i frysen ca tre timmar. Ta ut ca 20 minuter innan servering, stjälp upp och dekorera med romrussin/pecannötter. Drick lite (kall) starkvinsglögg med rom till!

Inga kommentarer: