måndag 3 juni 2013

Sommarmat

Nu är det tid att använda alla späda kryddor och blad i maten - med till exempel ett kycklingbröst blir detta en lätt supé:

Spritärtor med mynta
Kycklingbröst med dragon
Sallad på späda blad

Sprita ärtorna, koka lätt (ca 3 min) och fräs några sek med hackad mynta (vanlig) och olivolja. Mixa grovt (ev tillsätt ytterligare olja om purén verkar torr).
Stoppa in lite färska dragonblad under skinnet på kycklingfiléerna, mal över lite svartpeppar och fräs så de får lite färg. Lägg på ugnsfast fat, salta på skinnet och låt dem bli klara i ugn på 225° C (till ca 62°C innertemp).
Låt de gröna bladen (ruccola, citronmeliss, pimpinell, körvel + ngn slags tistel – så här års smakar allt bra) ligga i iskallt vatten en halvtimme, centrifugera och lägg upp ihop med ätliga blommor, för färgen (ätliga hyacinter har vackert violetta sådana).
Fräs några tunna skivor levain-bröd i lite olivolja och lägg upp ärtröran på dessa.

Inga kommentarer: