Hänger väl ihop iofs men jag kan som vanligt inte hålla mig: Nu har ramslöken kommit! Visserligen tysk men ändå (fuskade både med vildsparris och färska blad från Firenze).
En stor knippa ramslök räcker till mycket:
Fileér av rödtunga (2 per person, typ ...)
en halv knippa ramslök (sköljd, centrifugerad och grovt strimlad)
1/2 pkt smör (litet)
avocado-olja (valfritt)
Ett huvud rosésallad
olivolja
ett par grabbnävar sugarsnaps (eller sockerärtor) om säsongen stämmer med samvetet
rostade solroskärnor
resten av ramslöken
Salta på rödtungefiléerna och lägg ihopvikta tätt i en form. Smält ett halvt paket smör och skilj bort det vita klegget i botten. Tillsätt några matskedar avocado-olja och strimlad ramslök och bryn så det smälta smöret tar smak. Häll över filéerna i formen (smör/oljeblandningen ska täcka, ramslöken portioneras ut på respektive filé). Sätt i ugn på ca 150°C tills fisken är 55°C typ.
Om ärtor till, förväll hastigt. Bryn ramslök i lite smör/avocado-olja, och blanda i ärtorna. Häll de rostade solroskärnorna över.
Skär rosésalladshuvudet i sex klyftor och hetta upp olivolja ordentligt i en panna. Bryn snabbt på båda snittytorna.
Lägg upp allt snyggt (viktigt).
fredag 15 april 2011
(Ytterligare) premiär för primör: smörkokt rödtunga med ramslök
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar