Kattvakter är värda allt de kan få. Vill man ge dom mat är Kattvaktarpasta perfekt på något sätt (annars kan man räcka över en stor påse med goda sorters torkad pasta att tillaga själva).
Själva rätten:
en bit lardo eller liknande, mer melerat, späck från Cinta Senese-grisar (viktigt)
ett par kronärtskockor
inkråmet av en bit lantbröd (på surdeg)
3 vitlöksklyftor
ev lite bladpersilja
lagrad peccorinoost
tagiatelle (färsk eller torkad)
olivolja
Skär av fläsksvålen och skiva späcket tunt i lite ojämna, olika stora flagor/skivor. Ta inkråmet från brödbiten och hacka smått (halvsmula, typ). Finhacka vitlöksklyftorna. Lägg vitlök och bröd med olivolja i en traktörpanna och låt ta färg. Ansa kronärtskockorna och skiva tunt, bryn efterhand på ganska hög värme med olja i en stekpanna och lägg över i bröd/vitlöksblandningen. Stek av späckfläsket snabbt på hög värme och blanda med resten (och ev grovt hackad persilja om du tycker om). Salta ev och vrid några varv med svartpepparkvarnen. Koka pastan (verkar det väldigt torrt i traktörpannan häll i ett par matskedar av kokvattnet) Servera med flagor av peccorinoosten. Några skvättar god olivolja skämmer inte heller.
torsdag 14 april 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar