Mat ska vara vacker och det här är snygg vår.
1 bit rökt lax
några knyten sepiapasta/person
en knippe grön sparris
3 dl grädde
lite färsk vitlök
en bit purjolök (det ljusgröna)
en bit fänkål
några kvistar dill
hyvlad parmesan
Skär laxen i tunna skivor. Skär bort den träiga delen av sparrisstjälkarna och rosta dem i ugn med lite olivolja och flingsalt i ca 10 min på 225°C. Koka försiktigt ihop grädden med vitlöken (ca 5 min) och tillsätt fint strimlad purjo och fänkål och låt puttra ungefär lika länge som det tar för sparrisen att bli klar. Då kan man skicka i lite hackad dill och smaka av med lite salt och några varv på pepparkvarnen.
Koka pastan enl anvisning och, häll av i durkslag och låt ånga av i kastrullen med lite olivolja (blir glansig och fin).
Lägg upp allt lite snyggt sådär, så färgerna kommer till sin rätt.
torsdag 28 april 2011
Svart pasta, rökt lax och grön sparris
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar