Nu när alla lammstekar ska bli påskalamm får man inte glömma bort levern - en höjdare. Och ihop med ramslök sjunger den ... Eller nåt.
En lammlever
en knippa ramslök
sötpotatis
lite citronsaft
svenska tomater eller kvistditon
inkråmet av en bit lantbröd
vitlök (efter behag)
hackad persilja
Skär sötpotatisn tvärs över i ca 1 cm tjocka skivor. Spreja lite olja över (oliv eller valfri) och lägg på plåt eller långpanna i ca 200°C. Kläm över lite citronsaft. Dela tomaterna i två halvor, lägg på plåten med snittsidan upp och vrid några varv med svartpepparkvarnen. Bryn lammlevern runt om och lägg på plåten. Brun den grovt strimlade ramslöken med lite finhackad vitlök och lägg på lammlevern (på plåten).
Bryn det finhackade brödet med finhackad vitlök och persilja och lägg på tomaterna (på plåten i ugnen).
Ta ut när allt är färdigt (levern ska vara ordentligt rosa inuti, bröd- och vitlökstoppingen ska vara gyllenbrun, sötpotatisen mjuk).
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar