Kineserna inte bara äter hundar, de har funderat ut att det går att dela in åren efter djur ... Alltså är det kaninens tur att sätta livet till (hoppas jag inte fått något om bakfoten nu).
1 harlår (överdelen) per person
lite färsk timjan
några enbär
ekologiska baconskivor, blancherade (snabbdopp i kokande vatten); 2 för varje lår
+ några bitar bommullssnöre
Aylan-potatis (eller aspargusditon)
Bryn harlåren runt om, peppra o salta lite, hacka timjan och stöt med enbären i mortel och gnid in ovansidan av köttbitarna. Lägg på de blancherade baconskivorna och bind om med snöret.
Skrubba potatisarna och klyv på längden. Gnid in med lite oliv- eller senapsolja och lägg på ett eldfast fat tillsammans med harlåren. Sätt in i ugn på 210° C tills köttet har passerat 63° i tjockaste partiet (potatisen bör vara klar samtidigt – är det en större sortering kan man sätta in halvorna en stund i förväg).
Ekbladssallat med hyvlad parmesan och rostade solros- eller pinjekärnor är gott till.
lördag 12 februari 2011
Hare på Kaninens nyår
Etiketter:
asparguspotatis,
aylanpotatis,
bacon,
blancherad bacon,
ekbladssallad,
enbär,
hare,
harlår,
kaninens år,
kinesiska nyåret,
parmesan,
pinjenötter,
timjan
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar