Nä friden sänker sig och A sitter med en bunke saffransdeg ömt i knät framför kakelugnen och den andra A tar ett bad med värmeljus kan man ju snabbt redovisa rätten för lillejul:
Tuppkorv med lårrullader och en varm sallad på bryssel- och spetskål med potatis!
Tuppkorven inhandlades på Bondens julmarknad på Drottningtorget i Malmö tillsammans med överlår av stor tupp.
Bena ur låren, knyt om med lite bomullssnöre, förse med en kvist rosmarin och bryn runt om. In i ugn på ca 200° C. Korvarna brynes även dom och får åka in en stund senare.
Låt (den lätt ansade) brysselkålen puttra några minuter i saltat vatten, gör samma sak med små runda delikatesspotatis och ånga av. Fräs lite rödlök med en näve strimlad spetskål mjuk med (oliv-)olja i en wookpanna, på med lite gurkmeja och finstött spiskummin och i med brysselkål och småpotatis. Låt ta lite smak och färg. Kolla innertemp på lårrullarna (ska vara 60° plus nånting) och när du anser att de har rätt temp är det bara att äta upp alltihop.
lördag 25 december 2010
Tuppkorv på lilljul
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar