Vad kommer efter after work, egentligen? Kanske en improviserad fredagssupé för tre damer:
1 blomkålshuvud
4 salsicciakorvar
1 finhackad vitlöksklyfta
Eftersom detta är den enkla biten kan man lägga åt sidan ett tag.
Vid 8 är de flesta aware vrålhungriga igen så det bästa är att snabbt göra iordning färska dadlar med fetaost:
Kärna ur färska dadlar, lägg i en bit god fetaost och vattenkrasse. Ät.
Tillbaka till det andra:
1/2 kg sparrispotatis
1–2 stånd spenat (el grov babyspenat)
10 kalamataoliver (ska kärnas ur)
zest från 1/2 ekologisk citron
olivolja
Skala sparrispotatis och koka med lite smör och mycket salt i vattnet. Skölj och ansa färsk spenat och torka/centrifugera. Kärna ur kalamataoliver (helst färska) och hacka (ganska grovt). Smörstek spenaten lätt, mosa potatisen grovt, i med spenatenfräs, de hackade oliverna och zest/rivet skal från 1/2 citron. Rör i lite god olivolja, salta och peppra.
Under tiden har du givetvis delat blomkålen i ganska små bitar/rosetter. Korvarna ska befrias från sitt skinn och även de delas i behändiga små bitar. Fräs korven i stor panna, häll i blomkålsbitarna med vitlöken och fortsätt fräsa. Lägg i ugnsfast fat och ställ i ugnen 225° C ca 10 minuter.
söndag 13 februari 2011
Salsiccia, blomkål och fransk potatisröra
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar