Ibland börjar saker och ting nån helt annan stans. I det här fallet med ett tråg kanonfin ramslök i den vanliga närbutiken. Glatt överraskande – det finns hopp när en inköpsanvarig faktiskt låter nyfikenhet och kanske en udda förfrågan leda till action. Två! tråg i hyllan blev raskt ett och redan samma kväll blev det guacamole med ramslök och avocadoolja.
Och nu äntligen till makrillen:
1-2 filéer makrill/person (beroende på storlek)
1 knippa ramslök
en knippa dill
50-100 g smör
Färsk småpotatis (eller liten delikatesspotatis)
Tvätta potatisen och koka med ordentligt saltat vatten och dillstjälkar i 10-15 min. Panera makrillfiléerna med en blandning av havremjöl, fint stött rosépeppar och lite salt och stek med skinnsidan först.
Bryn smöret med grovt hackad ramslök och dill. Lägg upp fileéerna och ös upp av smör- och örtblandningen ovanpå. Och färskpotatisen bredvid!
tisdag 17 maj 2011
Makrill och skalpotatis
Etiketter:
dill,
havremjöl,
makrill,
makrill och färskpotatis,
makrillfilé,
ramslök,
rosépeppar
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar