onsdag 13 juli 2011

Sommar och sallad

eller egentligen "Snott från Bastard, del II".

Inspirerad av en middag med bara förrätter på Bastard i Malmö är här en sallad där jag bytt ut en sardelliknade ansjovisvariant mot sardiner i pimento och olja:

En burk av ovanstående (eller ansjovisfileer som legat med flingsalt några timmar)
1 kokt ägg
4 kalla kokta färskpotatisar (eller ett gäng små runda fina diton)
en näve gröna bönor (haricot vert, typ)
2 stora eller ett antal mindre tomater i blandade färger
några kvistar bladpersilja

Dressing: två sardellfileer, dijonsenap (1 dessertsked), lite rödvinsvinäger, oliv- och senapsolja. Salt o svartpeppar. Mosa ihop sardellfileerna med senapen, häll i vinäger (och ev lite vinägersirap). Vispa i oljorna. Krydda.

Snoppa och förväll bönorna snabbt (max tre min). Dela potatisarna och tomaterna i mindre bitar om de är stora, annars räcker det att klyva en gång ...

Blanda med bönorna och hackad persilja och dressing, lägg upp med sardiner/ansjovisfileer och klyftor av ägget. Toppa med lite olivolja och några droppar citronsaft.

Inga kommentarer: