torsdag 9 juni 2011

Mat på Österlen

Gjorde matrundan på Österlen – förnämligt guidad (tack K och A)!

Getostar på Vilhelmsdals gårdsmejeri – har stora förhoppningar på Hasse, Bocke-Pers och getädel (den färska gettoppen försvann med gårdagens vindolmar).

Råkor, vildsvin och grappasalami! på Vitaby lanthandel (allt närproducerat utom ägarinnan som är importerad från Halland ...). Enligt gammal österlensk visdom ska råkor kokas i smör så det blir helg-projektet. Lovar att rapportera.

Favoriten senapsolja på borstfabriken! i Tomelilla. (Häftigt ställe - det finns tydligen en borste för allt ...) Sparris i gårdsbutik, bröd, rökt fisk och sill-inläggningar i Kåseberga, kryddor på Åbergs, marmelader och mer bröd på Olof Viktors – det blev ganska mycket till slut!

Efter en eftermiddag på beechen i Nybrostrand blev det restaurant Bastard i Malmö. Men det är en annan historia, som jag dock lär återkomma till ...

3 kommentarer:

AKB sa...

Borstfabriken ligger i Onslunda. Bara för tydlighetens skull.
A

Susanne Westergren sa...

Ser fram emot att testa några stopp från "din" Österlenrunda...alldeles straxens :)!

Stoned potato sa...

Ha det så kul nu: Hälsa killinggänget :)