söndag 14 november 2010
Fikon och stjärnanis
En kombination för dom lata – och ja, man måste bejaka även denna sida för det blir så gott och man kan fortsätta läsa i sin bok ...
4 färska fikon (eller ett per person)
1 1/2 dl ljust muscovadosocker (eller 1 dl vanligt strö, drygt ...)
3 stjärnanisar
zest av 1/2 citron
1 1/2 - 2 dl rödvin (eller lite till om man gör till fler ...
Häll vin, socker och kryddor i en kastrull eller traktörpanna (nåt med hyfad diameter på bottnen). Koka upp och låt puttra till bubblorma blir små (4-5 min). Skär bort skaftet på fikonen och klyv i två delar. Lägg ner fikonen i lagen med snittytan ner och koka upp. Låt puttra några minuter och ställ sedan att svalna.
Servera med vaniljglass (eller varför inte saffransglass, nu när det snart är dags för lussekatter, glögg och sånt ...).
Etiketter:
dessert med fikon,
fikon,
färska fikon,
kanondessert,
marinerade färska fikon,
stjärnanis
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar