tisdag 6 juli 2010
Förrätt och hummer
Som soppa. Med kokosmjölk, grädde, ingefära, chili, citrongräs, räkor, paprika ...
Jag citerar A:
Skala hummer. Stek skalen i stekpanna med lök, rotfrukter och tomatpuré. (Ska bränna till ...) Lägg därefter skalen på plåt och in i ugn på ca 200 grader i ca 15 minuter. (Håll koll på det så att det inte bränns)
Lägg skalen direkt i 50% kokosmjölk (Ej light) 50% vispgrädde.
Lägg i pressad ingefära, hackad färsk chili, hackat citrongräs och lagerblad i soppan
Låt skjuda i ca 30 min, sila därefter av skal och grönsaker med en fin hålsil
Låt soppan skjuda i ytterligare ca 40 min.
Stek paprikaslicar i stekpanna tills de är mjuka och lägg åt sidan.
Skala färska räkor.
Tillsätt därefter hummerkött, räkor och paprika.
Låt stå och dra i ca 15 minuter och därefter kan det serveras!
Etiketter:
chili,
citrongräs,
grädde,
hummer,
ingefära,
kokosmjölk,
Paprika,
räkor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar