Har du vaknat kallsvettig mitt i natten, av en hiskelig mardröm om att du är ansvarig för en trerätters till 60 personer och att du bara har dan på dig för menyn och förberedelser? Och att det hela ska snos ihop på ett par timmar, utan något proffsigt kök, i ett halvdant pentry?
Lugn, bara lugn – i så fall kan jag berätta att det är riktigt trevligt irl!
Det hela utspelades på en arbetsplats nära mig och i ärlighetens namn så var det en ansvarig för för-, huvud- respektive efterrätt och dukning och 8-12 medlemmar i varje matlag – en klockren kollektiv insats mao. Och tillgång till en rejäl utegrill (gasdito).
Ska försöka redogöra för recepten - det hela var så improviserat det kan bli – börjar dock med menyn och betar av rätterna efterhand:
Krämig hummersoppa med kokosmjölk
Grillade kycklingspett, kalkonfilé och lammytterfilé
Mango- och melonsalsa med chili, sockerärtor och färsk koriander
Sallad på pak choi och gurka
Creme fraichesås
Marinerade jordgubbar och grädde med äkta vanilj på maräng
Fortsättning följer som det heter!
måndag 28 juni 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar