tisdag 19 januari 2010
Alger och allt möjligt
Kan du lägga vantarna på lite färska alger så gör det! Inte under vinterisen kanske, snarare hos Ecostore isf – det finns både röda och ibland gröna, saltade. Gröna går i soppan och de röda passar i en sallad (fanns både med i nyårssupén och tack-till-kattvakter-middagen):
1 ask saltade rödalger
1 ask jätteräkor (ta bara sådana med mangrovre-intyg)
(ev några pilgrimsmusslor eller antingen eller ...)
den ljusaste gröna delen på en purjolök
lite färska korianderblad
Marinad:
1/2 dl japansk soya
1 msk oyster sauce
2 msk torr sherry
1 msk sesamolja
Avsalta algerna enligt anvisning. Torka av/centrifugera och lägg ner i marinaden. Ställ i kylskåp ca 20 minuter.
Grilla räkorna (och eventuella pilgrimsmusslor). Ev kan man även marinera pilgrimsmusslorna i lite zest och saft från lime, hackad pepparfrukt och koriander och olja.
Lägg upp alger och tilltugg och på med den mycket fint strimlade purjon och korianderbladen.
Kolla även en artikel i Svenskan:
http://www.svd.se/mathalsa/mathalsa/alger-havets-sallat_4088691.svd
Etiketter:
Alger,
jätteräkor,
koriander,
pilgrimsmusslor,
purjolök
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar